BlockChain.bg

Как да спечеля от Bitcoin?

Участието в бързоразвиваща се тенденция може да донесе печалба на всеки, стига отрано да я разпознае като такава. Примерите за успешно участие в такива тенденции са много и показателни за силата на точния усет и умението да се рискува. Например през 80-те години на 20 в. дори и най-лошият инвеститор печелеше добре на японския фондов пазар, Същото се случи с акциите на борсата NASDAQ през 90-те в САЩ. В периода, предшестващ Световната финансова криза (2002 – 2008 г.), дори и посредственият строител се радваше на много обекти. Днес много технологични стартъпи получават нереално висока оценка, а инвеститори се надпреварват да влагат средства в мобилни апликации, „улесняващи“ живота ни. В същото време постоянния недостиг на програмисти и ИТ специалисти е достига невиждани размери.

Към момента сред най-значимите възходящи тенденции във финансовия и технологичния свят са биткойн и дигиталните криптовалути. Намираме се в самото начало на тази съществено важна за обществото промяна – преминаването от държавни пари към независими дигитални системи за размяна на стойност. Този процес е сложен и бавен, но може да бъде много печеливш за хората, които се позиционират добре в него.

Как да вляза в тенденцията?
Инвестиция
Покупката на биткойни е спекулативна инвестиция с голям риск, но и с голяма потенциална възвращаемост. Успехът на инвестицията зависи както от размера на вложените суми, така и от рисковия толеранс на инвеститора. Препоръчително е да се инвестира разумно и само с такива суми, които човек може да си позволи да загуби – между 1 % и 10 % от общия размер на спестяванията.

Странична полза от инвестицията в биткойни е усвояването на допълнителни умения –инсталиране и обезопасяване на портфейл, купуване на биткойни, извършване на трансакции.

Биткойн бизнес
Създаването на бизнес, свързан с биткойн, може да се окаже успешно начинание за хората, готови да рискуват своето време и пари. Желаещите могат да намерят своята уникална възможност, като използват специфичните си знания и умения и същевременно като реагират на най-актуалното търсене.

Биткойн има нужда от фирми, които да улесняват разпространението на технологията – обмен към други валути, интеграция на биткойн разплащания за търговци, лесни начини за съхранение чрез хардуерни устройства, удобен и сигурен софтуер за преводи. Вече са факт фирми, които подобряват съществуващите финансови услуги, предлагайки международни преводи (https://www.goabra.com/) или онлайн заеми (https://loanbase.com/). Има и цял списък от икономически дейности, които използват биткойн, за да създадат изцяло нов тип услуги, например система за прогнози (http://www.augur.net/), система за онлайн бакшиши (https://www.changetip.com/) или игра от типа „онлайн казино“ (https://satoshidice.com/).

Биткойн експерт
Задълбочените познания в сферата на биткойн могат да се окажат много печеливши в дългосрочен план. При бъдещо развитие на системата се очаква ръст на допълнителните услуги и необходимост от различен тип експерти – финансови консултанти, програмисти, юристи, счетоводители и др., които разбират същността и детайлите на биткойн протокола.

Приемане на биткойн разплащания
Търговците, които приемат плащания с биткойн, имат няколко ползи:
- Ниски такси – разходите при работа с биткойн са по-ниски от тези при плащане на ПОС терминал или чрез системата PayPal;
- Възможност за избор между два варианта за плащания с биткойн:
1. чрез посредник;
2. чрез собствена система.

Първият вариант е по удобен за малки търговци или когато се очакват малки плащания. Собствената система е по-скъпа и по-сложна за разработване, но може да се окаже по-изгодна в дългосрочен план при повече на брой и по-големи плащания.
- Биткойните се получават веднага от търговеца, като няма риск от връщане на парите при „открадната“ карта (за разлика от системата PayPal или картовите трансакциии);
- Много по-бързо получаване на плащане от чужбина;
- Възможност за реклама, насочена към хората, които използват и притежават биткойн, и достъп до техните средства;

Бъдете в час с актуалните тенденции и развитие на криптовалутите.

Чрез криптобюлетина на BlockChain.bg, ще бъдете винаги в час с актуалните новини и тенденции, около криптовалутите.