BlockChain.bg

Забравете QR кодовете, вече има биткойн NFC карти!

10 Декември 2016 г.
Забравете QR кодовете, вече има биткойн NFC карти!

General Bytes, производител на хардуерни и софтуерни решения, базирани на биткойн технологията, е разработил NFC биткойн портфейл, за който се очаква да замести 22-годишния QR код. Картата позволява на потребителите да извършват трансакции със съвместими ПОС терминали, осигурявайки възможност на всеки да плаща с биткойн.

Новият NFC електронен портфейл на General Bytes
General Bytes е стартъп, специализиран в областта на криптовалутата, създаден през 2013 г., който продава битомати и други продукти, базирани на блокверига. Компанията със седалище в Прага, Чешка република, е първата, която въведе в устройствата си технологията на комуникация в близкото поле – NFC. В момента General Bytes прави още една крачка напред, разработвайки устройство, което издава NFC карти, които могат да бъдат заредени с биткойни.

Според Мартин Висмайър, маркетниг мениджър в General Bytes, QR кодовете постепенно биват изместени от Bluetooth и NFC таг технологията. Висмайър сподели пред Bitcoin.com, че новоразработената система на NFC карти улеснява потребителя при операциите с биткойн.

Моделът BATMThree XXL+ издава карти и е първият ATM в индустрията с подобен тип функционалност. Идеята води началото си от общността на биохакерите, която вече използва импланти, проектирани на базата на биткойн портфейли от типа NFC. Компанията обаче е на мнение, че не всеки е склонен да използва имплант и вярва, че картите са следващото най-добро решение.

„Идеята е да работим заедно с биткойн общността и това да доведе до създаването на нещо ново, както това се случи за първи път с общността на биохакерите, която ни вдъхнови да използваме NFC технологията“, каза Висмайър.

NFC картите – „изпробвани и тествани“
При създаването на продукти, базирани на NFC портфейл, стартъпът е трябвало да внедри определен тип архитектура, напр. WIF (Wallet Import Format – формат за импортиране в портфейл – б.пр.). Такова интегриране дава възможност да се съхраняват биткойн ключове в чипа на NFC картата. Компанията вече е тествала картите чрез ПОС терминала CortexPay, който излезе на пазара през 2015 г. Терминалите CortexPay бяха широкоизползвани от посетителите на Paralelni Polis в Прага и от General Bytes твърдят, че системата е изключително надеждна.

Всичко, което потребители трябва да направят, за да използват BATMThree XXL+, е да се сдобият с карта посредством интерфейса на устройството. Докато то изработва картата, биткойн ключовете се записват на карта, съвместима с NFC. NFC чип картите не са програмирани, докато не бъдат продадени на конкретен краен потребител. Картите са изцяло черни, но дизайнът им може да бъде и пълноцветен. Брандираните карти също така могат да бъдат предварително заредени от ATM терминал.

Смъртта на QR: „Да се освободим от останките от миналото“
General Bytes е убедена, че NFC картите са важни за бъдещето на криптовалутата. От компанията заявяват, че картите изваждат от уравнението досадата от това постоянно да зависим от телефоните си. Екипът е убеден, че картите са идеални за ежедневни плащания, дребни покупки и спестявания. Ако картата не се използва на ПОС терминал, тя също така може да изпълнява функцията на физическа спестовна сметка.

Понастоящем моделът BATMThree XXL+ е на разположение на тези, които се интересуват от използването на битомат. Освен това хардуерните и софтуерните решения на компанията са изцяло базирани на отворен код. General Bytes се радва да предложи този нов тип продукт и се надява, че QR кодовете са се превърнали в нещо, което принадлежи на миналото.

В заключение макретинг мениджърът на компанията казва:
„Чрез „убиването“ на QR кода ние не само се освобождаваме от останките от миналото, но също така премахваме необходимостта от използването на мобилен телефон за повечето приложения за криптовалута, като в същото време улесняваме изключително много крайния потребител. Това е един от редките случаи, в които печелят всички, така че нека всички да работим заедно, за да направим 2017-а годината, в която биткойн се превръща в предпочитаната криптовалута, която може да бъде използвана всички. Хардуерните решения на General Bytes са готови за това.“

07 Януари 2021 г.
Балон ли е биткойн - Януари 2021
30 Януари 2017 г.
Microsoft представи новия си проект, Manifest, базиран на блокверига
22 Януари 2017 г.
Японският ИТ конгломерат GMO ще разработва собствен биткойн портфейл
12 Януари 2017 г.
Китай може да въведе „попечителска услуга“ за китайските биткойн борси
06 Януари 2017 г.
Рязък срив на биткойн: цените паднаха с близо 200 долара за час
30 Декември 2016 г.
OpenBazaar си партнира с Shapeshift за приемане на различни криптовалути
17 Декември 2016 г.
Общинските услуги в Цуг ще могат постоянно да се плащат с биткойн
10 Декември 2016 г.
Забравете QR кодовете, вече има биткойн NFC карти!
24 Ноември 2016 г.
Amazon вече приема биткойн чрез портфейла iPayYou
20 Септември 2016 г.
Zcoin пуска нова криптовалута с обещание за пълна, непроследима анонимност
30 Юли 2016 г.
Топ 9 на проектите на Counterparty
20 Юли 2016 г.
Биткойн ПОС терминал на компанията 34 Bytes започна бета-тестване
Бъдете в час с актуалните тенденции и развитие на криптовалутите.

Чрез криптобюлетина на BlockChain.bg, ще бъдете винаги в час с актуалните новини и тенденции, около криптовалутите.