BlockChain.bg

Биткойн ПОС терминал на компанията 34 Bytes започна бета-тестване

20 Юли 2016 г.
Биткойн ПОС терминал на компанията 34 Bytes започна бета-тестване

Базираният в Лос Анджелис стартъп 34 Bytes е създал пълнофункционален биткойн ПОС терминал. Компанията е във фазата на бета-тестване и предлага безплатно ползване на терминала за търговци, които да експериментират с произведеното от тях изцяло автономно устройство.

34 Bytes произведе биткойн ПОС терминал
От компанията заявяват, че те са „първите, които разработват решения за плащане с криптовалута за физически магазини“. 34 Bytes е създадена от Щефан Карлсгод, който изразява надеждата, че разпространението на биткойн може да разшири своя обхват по-бързо с помощта на такъв тип устройства за традиционните търговци.

От компанията споделят, че тяхното решение за нов тип ПОС терминал е съобразено с удобството както на клиентите, така и на търговците.

В изявление на компанията, публикувано на нейния уебсайт, се казва:
„Нашата компания разработи и пусна в действие биткойн ПОС терминали за физическите търговци и магазини. Нашата цел е да подобрим значително практиката при крайноклиентските плащания с биткойн и за търговците, и за купувачите“.

Биткойн ПОС терминалът не се нуждае от смартфон, таблет или дори собствена безжична връзка, тъй като е вграден в самото устройство. От компанията обясняват, че автономен процесор приема биткойни чрез сканиране на QR кода на всякакъв тип биткойн портфейли, като се свързва с борсата Coinbase, за да изпълни трансакцията. Плащането може да бъде изпратено и към статичен портфейл, ако това е желанието на търговеца. От компанията 34 Bytes обещават в скоро време да предоставят на крайните клиенти и други възможности за разплащане.

От компанията нямат достъп до паролите на търговците и устройството дава възможност на търговеца да държи контрола над разплащанията през цялото време. Онези търговци, които сключат договор за използване на бета-версията, могат да участват безплатно в „Състезание за безплатен биткойн ПОС терминал“, като се запишат в специално създадената за целта едноименна секция на фирмения уебсайт.

Освен това за период от 6 седмици 34 Bytes няма да налага такси за обработка на плащанията, считано от датата на подписване на договора за използване на устройството, в замяна на което ще поиска от търговците обратна връзка за тестването на устройството и приложението.

Биткойн ПОС терминалите – общ поглед
Съществуват и други компании, предлагащи самостоятелни ПОС терминали за обработка на биткойн разплащания. Преди няколко години базираната в Торонто Coinkite пусна собствен терминал, но през април 2016 г. преустанови предоставянето на тази услуга. През октомври 2015 г. водещият доставчик на биткойн разплащания BitPay обяви своето партньорство с Ingenico, които представиха биткойн ПОС терминал на Седмицата на блокверигата в Барселона. Приложението за терминала, разработено от BitPay, дава възможност на 27 милиона търговци на дребно на Ingenico да приемат плащания с биткойн.

Други компании, които предлагат ПОС терминал услуги чрез смартфон или таблет, включват използването на XBT терминал. След като Coinkite се оттегли от този вид услуги обаче, BitPay и 34 Bytes ще бъдат единствените, които ще предлагат на своите клиенти автономно устройство.

Ще продължим да следим развитието на терминалите, предлагани от 34 Bytes, както и тяхната употреба в реални условия.

07 Януари 2021 г.
Балон ли е биткойн - Януари 2021
30 Януари 2017 г.
Microsoft представи новия си проект, Manifest, базиран на блокверига
22 Януари 2017 г.
Японският ИТ конгломерат GMO ще разработва собствен биткойн портфейл
12 Януари 2017 г.
Китай може да въведе „попечителска услуга“ за китайските биткойн борси
06 Януари 2017 г.
Рязък срив на биткойн: цените паднаха с близо 200 долара за час
30 Декември 2016 г.
OpenBazaar си партнира с Shapeshift за приемане на различни криптовалути
17 Декември 2016 г.
Общинските услуги в Цуг ще могат постоянно да се плащат с биткойн
10 Декември 2016 г.
Забравете QR кодовете, вече има биткойн NFC карти!
24 Ноември 2016 г.
Amazon вече приема биткойн чрез портфейла iPayYou
20 Септември 2016 г.
Zcoin пуска нова криптовалута с обещание за пълна, непроследима анонимност
30 Юли 2016 г.
Топ 9 на проектите на Counterparty
20 Юли 2016 г.
Биткойн ПОС терминал на компанията 34 Bytes започна бета-тестване
Бъдете в час с актуалните тенденции и развитие на криптовалутите.

Чрез криптобюлетина на BlockChain.bg, ще бъдете винаги в час с актуалните новини и тенденции, около криптовалутите.